čtvrtek 2. února 2012

Nejčokoládovější dort. Zn. 100% bio

Dort pečeme většinou párkrát do roka, pro slavnostní příležitosti, jako dárek pro ty, na kterých nám nejvíc záleží. Neexistuje tedy příliš důvodů, proč se na něm snažit za každou cenu ušetřit. Když už pečení věnujeme mnohdy náročnou přípravou, je škoda výsledek pokazit použitím ztuženého tuku, umělých potravinářských barviv, vanilinového cukru či šlehačky ve spreji.

Na webových stránkách časopisu Apetit jsem kdysi objevila recept na Nejlepší čokoládový dort. Je skutečně výborný, půl kila čokolády spolehlivě odrovná i toho největšího čokoholika. :-) Navíc suroviny na přípravu jsou vyžadovány velmi kvalitní. Já jsem to dotáhla ještě trochu dál.. Ano, 100% bio nejlepší čokoládový dort. Může být vůbec něco lepšího?! ;-)


Mouka, máslo, kefír, vejce, šlehačka a prášek do pečiva (vinný kámen) v bio kvalitě od českých výrobců jsou běžně k dostání nejen ve specializovaných prodejnách, ale i ve větších supermarketech (Billa, Tesco). Kvalitní a cenově dostupné bio čokolády seženete v dm drogerii. Nákupem třtinového cukru, kakaa a kávy označenými logem Fair Trade navíc podpoříte myšlenku spravedlivého obchodu. Růže je bohužel zcela konvenční.



První pokus. Ostatní dopadly, co do vzhledu, podstatně lépe, leč fotodokumentace chybí..

Žádné komentáře:

Okomentovat